De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Afbeelding

Onze organisatie

De Friesche Ambachtelijke Slager is een vereniging van ambachtelijke slagers, waarbij op dit moment 7 slagersbedrijven uit Friesland zijn aangesloten. Ambachtelijke bedrijven waar naar eigen bedrijfsstrategie zoveel mogelijk vleeswaren en worstsoorten alsmede diverse versspecialiteiten, maaltijden en salades et cetera worden vervaardigd. De vereniging heeft een gekozen bestuur bestaande uit leden van de vereniging.

Ons doel

Ambachtelijke slagers ondersteunen in de marketing, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn, het slagersvak uitoefenen.. Dat is waar de Friesche Ambachtelijke Slager voor staat. Dit doen wij door in één uitstraling aan de consument onze producten, acties et cetera te tonen.

Slagers ontvangen hiervoor de benodigde promotiematerialen. Daarnaast helpen wij bij het inrichten van de zaak met de materialen in huisstijl.

Leden

De Friesche Ambachtelijke Slager is een vereniging van ambachtelijke slagers, waarbij op dit moment 7 slagersbedrijven uit Friesland zijn aangesloten.

Ambachtelijke bedrijven waar naar eigen bedrijfsstrategie zoveel mogelijk vleeswaren en worstsoorten alsmede diverse versspecialiteiten, maaltijden en salades et cetera worden vervaardigd.

Bekijk de vestigingen

Lid worden

Op de jaarvergadering wordt door de gekozen kascommissie controle op de financiële administratie uitgevoerd. Om aangesloten te zijn bij deze vereniging kunnen geïnteresseerde bedrijven een aanvraag indienen bij het bestuur of gevraagd worden door het bestuur. Deze bedrijven worden eerst 1 jaar aspirant-lid waarna ze wel of niet worden toegelaten.

Neem contact op met Sipke Hiemstra via de slagerij (0517-591254) of via de mail (info@defriescheambachtelijkeslager.nl).Onze werkwijze


Streekproducten

Het uitdragen van het streekproduct bij uitstek in Friesland, de ambachtelijke gemaakte heale meter fryske droege woarst, het speciale blikje met vijf droge worstjes met daarop afbeeldingen van 5 Friese sporten.


Acties

Jaarlijks worden er diverse consumentenacties uitgevoerd, zoals kassabon- of stempelspaaracties en een presentje met Moederdag. Ook adverteren wij gezamenlijk met behaalde successen op vakwedstrijden.


Contributie

De aangesloten bedrijven betalen een jaarlijkse contributie. Verder wordt de vereniging door middel van sponsorkortingen / bonussen ondersteund door enkele bedrijven / toeleveranciers.


Bijeenkomsten

Iedere 2e maandag van de maand organiseert de vereniging een ledenbijeenkomst. Dit kan op het bedrijf van een van de leden zijn. Ook worden er workshops, productkeuringen/proeverijen of een bedrijfsbezoek bij een toeleverancier georganiseerd.

Een algemene ledenbijeenkomst wordt vaak bij Weidelco Atsma Handstede gehouden.

Daarnaast volgen wij gezamenlijk cursussen, zoals de BHV- brandpreventie cursus.


Uitstraling

De aangesloten leden proberen via vaste aandachtspunten bij hun bedrijf de uitstraling van de vereniging de Friesche Ambachtelijke Slager zoveel mogelijk naar voren te brengen.

Hiervoor zijn onder andere beschikbaar de vlaggen, het stoepbord, diverse verpakkingsmaterialen als tassen, plastic en papieren zakken, saladebakjes met deksel, toonbankprijskaartjes, belettering, raamdecoratie, autobelettering, binnendecoratie.