De Friesche Ambachtelijke Slager organisatie

Archief


November 2014

Friesche Ambachtelijke Slagers scoren op de NSM-Vakbeurs Zwolle

Op de NSM- vakwedstrijd van maandag 10 november jl. hebben de Friesche Ambachtelijke Slagers goede resultaten behaald voor de ambachtelijke producten die ze maken. Vele producten werden met goud of zelfs goud* (goud met ster); goud* is de maximale bekroning met 100 punten.
Lees meer >>

Friesche Ambachtelijke Slagers scoren bij landelijke verkiezing Lekkerste Gehaktbal

Slagers Klaas-theo Smit Ternaard en Gerke Biesma Opeinde waren op Maandag 29 september uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Finale van de verkiezing van de Lekkerste gehaktbal 2014. In de keuken van de Glazen Ruimte te Maarssen waren zij een van de finalisten voor deze fel begeerde titel. Klaas Smit was met zijn gehaktvariant Heksenketel eveneens finalist voor de Gehaktvariant titel 2014.
Dat deze collega’s Friesche Ambachtelijke Slagers waren doorgedrongen tot de finale is al een prestatie op zich en een vermelding meer dan waard. Helaas mochten ze dit jaar zich niet kronen tot de beste en winnaar van deze competitie, die eer ging naar Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer.
De beide slagers ontvingen allebei in ieder geval wel een mooie gouden oorkonde voor hun prestatie, waarmee ze hun bedrijf en product konden promoten in de media. Voor slager Smit was er nog een klein succesje met het behalen van de derde plaats.

September 2013

Friesche Ambachtelijke Slagerij Blom in Workum is Nationaal Kampioen 2013 Arnhem Rookworststad

Blom's slagerij in Workum is voor de 3e keer Nationaal Kampioen geworden bij de vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2013. Zijn fijne en grove rookworst hebben beiden 100 punten met ster gescoord; de maximale score.

Arnhem Rookworststad vakwedstrijd is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd, en innovatieve rookworstproducten in Nederland. Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid door mee te doen aan deze unieke vakwedstrijd. Het behalen van een onderscheiding is dan ook een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van deze ambachtelijke specialist.

Lees hier meer over deze Friesche Ambachtelijke Slager Blom.

November 2012

Maandag 5 november werden in DE LAWEI te Drachten de winnaars bekend gemaakt voor de “ONDERNEMER VAN HET JAAR VERKIEZING 2012“ van de Gemeente Smallingerland.
In een sfeervolle avond gepresenteerd door tv.-presentator Umberto Tan werden in drie categorieën de ondernemersprijzen uitgereikt. In de categorie Detailhandel en Horeca werd slager/ondernemer Gerke Biesmauit Opeinde uitgeroepen tot Ondernemer van het jaar.

September 2012

Tijdens de Slavakto Slagersbeurs te Utrecht hebben wisten slager Biesma uit Opeinde en slager Smit uit Ternaard de finale te bereiken van de vakwedstrijd om “de lekkerste gehaktbal“. Het leverde uiteindelijk een 2e plaats op voor Gerke Biesma en een 3e plaats voor Klaas Theo Smit. Smit wist echter verrassend de wedstrijd om de lekkerste gehaktvariant te winnen met z’n prijswinnende APPELKADET, die omschreven werd als een feest voor het oog en mond. Het hele jaar door geschikt: in de zomer bij salade, in de winter als voorafje en bij de borrel voor ieder een puntje.

Maart 2012

Begin maart 2012 werd in de IJsselhallen in Zwolle de NOORDELIJKE SLAGERS MANIFESTATIE gehouden. Voorheen was deze vakwedstrijd in Groningen maar mede door de centrale ligging is deze nu in Zwolle. Leden van de Friesche Ambachtelijke Slagers deden verdienstelijk mee aan deze wedstrijd, rubriekskampioenen of provinciale kampioenen leverde het helaas niet op, maar er gingen vele gouden en goud met ster beoordelingen mee terug naar Friesland.

  • Slagerij Blom Workum : 1x goud, 1x zilver en 3x goud met ster
  • Slagerij Bakker Leeuwarden: 2x goud ster, 1x zilver
  • Slagerij Smit Ternaard: 4x goud, 1x goud ster
  • Slagerij Biesma Opeinde : 6x goud ster, 1x goud, 1x zilver
  • Slagerij de Jager Oppenhuizen; 1x zilver, 1x goud ster
  • Slagerij Wierda Heeg: 1x goud, 5x zilver, 2x goud ster

November 2011

Op de vakwedstrijd van de Vereniging van Amsterdamse Slagers (V.A.S. ) begin november hebben enkele friesche ambachtelijke slagers deelgenomen aan de vakwedstrijden aldaar. Bekroonde produkten met goud, goud met ster (maximaal aantal punten) mochten er in ontvangst worden genomen. Slagerij Gerke Biesma reikte bij de wedstrijd om “de Lekkerste Gehaktbal“  tot de finale, maar kon helaas geen plekje op het podium behalen. Een goed jury rapport met handreikingen ter verbetering zijn informatie voor de toekomst.

November 2010

Op woensdag 24 november hebben Jelle en Baukje de Jager hun compleet verbouwde winkel heropend. 's morgens om 9.30 uur werd de winkel officiëel heropend door burgemeester Reitsma van de toen nog Gemeente Wymbritseradiel. Gedurende een kleine 3 weken is er hard gewerkt om de winkel en de infrastructuur rond de winkel weer helemaal tip top bij de tijd te krijgen. Na de officiële opening was de winkel geopend voor publiek, en konden de klanten weer bij slager de Jager terecht voor het kopen van lekkere kwaliteitsproducten. Op zaterdag 27 nov. stond er voor de winkel een party-tent alwaar geproefd kon worden van heerlijke bereide stamppot, erwtensoep of een lekker bakje koffie. Voor meer info verwijs ik u graag naar www.topentwelonline.nl

November 2010

Tijdens de slagervakbeurs (V.A.S.) te Amsterdam werd slager Klaas Theo Smit van slagerij Smit uit Ternaard gekroond tot bereider van DE LEKKERSTE GEHAKTBAL VAN NEDERLAND. Uit de diverse inzendingen voor deze jaarlijkse verkiezing werd de gehaktbal van slagerij Smit door een vakkundige jury gekroond tot de aller-lekkerste. Dit nieuws werd door de landelijke media onder grote aandacht gebracht landelijke dagbladen besteden er een artikel met foto aan en Klaas Theo werd ‘s morgens vroeg ook nog door Edwin Evers van 538 gebeld. Voor meer info kijk op www.slagerijsmitternaard.nl

November 2010

Tijdens de slagersvakbeurs te Amsterdam (V.A.S.)op 1 en 2 november jl. hebben de Friesche Ambachtelijke Slagers goed gescoord. Rubriekskampioenen leverde het niet op maar de ingezonden producten werden wel met goud beoordeeld. Door een vakkundige jury, worden de diverse producten beoordeeld op geur, smaak, uiterlijk aanzien en vaktechnische bereiding. Slagerij Blom uit Workum behaalde 6x goud, ondermeer met spekbacon en gekookte worst in runderdarm. Slagerij Biesma uit Opeinde behaalde eveneens 6x goud, dit met boerenleverworst, gekookte peperworst, gebraden komijngehakt. Lieuwe weidenaar van Weidenaars vleeswarenbedrijf uit Dokkum kreeg gouden beoordelingen voor zijn Drentse- en Groningse droge worst en voor boerenmetworst.

Maandag 10 mei 2010

Maandag 10 mei heropend Friesche ambachtelijke slager Menno Hoekstra uit Anjum zijn verbouwde slagerij. Na meerdere weken van intensief ver- en herbouwwerkzaamheden is het dan eindelijk zover, en gaan de deuren weer open van het geheel vernieuwde bedrijf. Alles staat er weer op en top bij. Naast een geheel vernieuwde winkel is ook de werk- en productieruimte vernieuwd. De mobiele verkoopwagen kan terug naar de stalling en vanaf heden zijn de klanten weer van harte welkom in de slagerij in Anjum.

Woensdag 24 maart 2010

Op woensdag 24 maart was het weer zover, de jaarlijkse PAASVEETENTOONSTELLING te Schagen. Ieder jaar 10 dagen voor de paasdagen staat dit spektakel op de agenda in Schagen. Van uit het land komen slagers, veehouders en mesters met hun mooiste vleesvee volgens een jarenlange traditie naar deze veekeuring. In diverse groepen worden er dieren tentoongesteld in het centrum van Schagen, deze dieren worden door een jury beoordeeld waarna de diverse rubriekskampioenen gekroond worden. Friesche ambachtelijke slager Blom uit Workum is een met succes regelmatige deelnemer. Vanuit zijn eigen kudde gaat Blom met zijn eigen dieren naar deze keuring, dit kan jongvee zijn maar ook vrouwelijke vaarzen. Blom fokt en mest deze dieren voor zijn eigen slagerij en heeft zo optimaal controle over de kwaliteit van het vlees wat hij verkoopt in de slagerij. Dit jaar werd slager Blom algemeen kampioen slachtvee vrouwelijk een titel waar hij met recht trots op kan zijn. Voor meer informatie over de paasveetentoonstelling in Schagen: www.paasveeschagen.nl

Woensdag 24 maart 2010

Woensdag 24 maart was het ook feestelijk in Bolsward, want daar heropende Friesche ambachtelijke slager Yde de Boer zijn verbouwde winkel. Na drie weken intensief ver- en herbouwen kon de deur van de vernieuwde winkel weer open. Een naast gelegen kamer werd aan de verkoopruimte gevoegd en dit creëerde extra ruimte voor een warme hoek. Maaltijden en pizza’s en andere warme producten worden in dit gedeelte voor de consument bereidt. Slager de Boer speelt hiermee in op de vraag naar kant en klare maaltijden en probeert zich hiermee te onderscheiden in zijn marktgebied. De extra ruimte zorgt voor een mooi geheel in de winkel en geeft heldere uitstraling aan het geheel van de winkel. De aanvulling met de maaltijden in het assortiment zorgt voor een completer aanbad van producten die nog beter gaat aansluiten op de wensen van de consument.

Maart 2010

SVO TRAITEUR TRAINING Hollandse en buitenlandse maaltijden Op 3 maart jl. hebben enkele leden van de Friesche Ambachtelijke Slagers deelgenomen aan een traiteurcursus van SVO.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.